Diş Eti Tedavisi

Dişleriniz sağlıklı olduğu sürece mutluluk saçsanız da, en küçük bir ağrıda, ciddi anlamda problem yaşamak ve mutsuzlukla karşılaşmakta mümkündür. Sadece diş çürüğü veya çekim işlemi değil; hiçbir şekilde çürük belirtisi olmadan da diş eti hastalıkların yakalanmak mümkündür. Dişlerin sürekli fırçalanmaması, sağlıksız ve asitli yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi başta olmak üzere, diş etinizin dayanıksız olması da başlı başına bir problem olabilir. Diş Eti Tedavisi, ilk olarak rahatsızlığın ortaya çıkmasından sonraki aşamalarda başlayarak, diş etinizin daha sağlıklı ve sağlam olmasını sağlayacak bir tedavi yöntemidir. Yetişkin her bireyin belli zamanlarda diş eti hastalığıyla başı derde girdiği gibi, erken tedaviye başlamakta fazla sıkıntı yaşamadan sonuca ulaşılmasını kolaylaştırmaktadır.

DİŞ ETİ HASTALIĞI NEDİR?

Dişinizin kök kısmını tamamen çevreleyen diş eti, sürekli bakım ve temizlik yapılmadığı zamanlarda hastalığa yok açmaktadır. Dişinizin köküne kadar ilerleyecek kısımda yer alan iltihap olarak bilinen diş eti hastalığının birçok belirtisi ve ciddi anlamda olumsuz etkileri bulunmaktadır. Diş eti hastalığınızın olduğunu anlayabilmek için birden fazla belirti bulunmaktadır. Bunların en temelleri;

-        Kırmızı ve şişkin diş etlerine sahip olmak,

-        Normal seyrinde ve baskıyla fırçalasanız dahi kanama,

-        Diş etkilerinizin çekilmesi sonucunda daha uzun ve biçimsiz görünecek dişler,

-        Diş ve diş eti arasında oluşan iltihaplar,

-        Sürekli rahatsız edici ve kötü ağız kokusu

diş eti hastalığında en fazla karşılaşılan belirtilerin başında gelmektedir.

Diş eti hastalığı başladıktan sonra ise; temelde 3 aşamadan oluşmaktadır. Bunlar ise; Gingivitis(Diş eti iltihabı), Periodontitis ve İlerlemiş Periodontitis’tir.

Gingivitis; yani bilinen adıyla diş eti iltihabı, diş eti hastalığının ilk evresidir. Diş etinde oluşacak plak sonrasında meydana çıkan iltihaba verilen isimdir. Sürekli diş fırçalanmaması ve diş ipi kullanılmaması sonucunda ortaya çıkacak bir rahatsızlık olmasının yanı sıra, en önemli belirtisi diş kanamasıdır.

Periodontitis; İkinci aşama olarak belirtilebilecek Periodontitis, dişlerinizin destek aldığı ve dişleri tutan destek kemiklerin büyük hasarlar almasının karşılığıdır. Diş eti tedavisiyle ve evde profesyonel bir bakım sonucunda önlemek mümkündür.

İlerlemiş Periodontitis; Diş eti hastalığının son evresi olan İlerlemiş Periodontitis, dişlerinizin yerinden oynamasına kadar ilerleyecek bir rahatsızlık verir. Tedavi sonucunda büyük oradan dişlerin kurtarılması mümkün olsa da, bazı durumlarda dişlerin çekilmesi gerekebilir.

Diş Eti Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti tedavisinin ilk ve ikinci aşama hastalıklara uygulanan yöntemlerin genelinde doğru diş fırçalama ve bir sefere mahsusu diş temizliği uygulanmaktadır. Temelde diş temizliğine özen gösterilmemesi ve doğru şekilde uygulanılmamasından kaynaklanan rahatlığın çözümü de yine aynı yöntemle temizlik olmaktadır. Diş hekiminize başvurduğunuz zaman, doğru bir kontrol ve muayene sonucunda doğru tedavi yönteminin uygulanacak olmasının yanı sıra, diş üzerinde yer alan plakların temizlenmesi, üçüncü aşamada plakların diş ile diş eti arasında girdiği noktalara özel temizlik işlemi uygulanması sonucunda, büyük oradan hastalıktan kurtulabilirsiniz. Ancak diş eti hastalığı her zaman kendini tekrar edebilecek, düzenli diş fırçalanmaması sonucunda tekrardan plak oluşumuna ve iltihap çıkmasına sebep olacağı için, temizlikten sonra da hastanın dikkat etmesiyle kesin sonuca ulaşılacak bir tedavi yöntemine sahiptir. Diş eti tedavisinin her zaman doğru uygulanması için diş hekimi tarafından ve poliklinikte temizlik işleminin sağlanmasının ardından doğru tekniklerle diş fırçalamak ve diş ipi kullanmakta sorundan kurtulmanızı, uzun süre aynı rahatsızlıklarla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. Mavera Diş Polikliniği olarak Diş Eti Hastalıklarından şüphelendiğiniz zaman polikliniğimizi ziyaret ederek muayene olabilir, en doğru tedavi yöntemine başlayabilirsiniz.